Even Ugland finner veien hjem

Even Ugland

Ja ikke til sitt hjem, men hjem i en litt for hardt meldt lilleslem. Even deltok i den årlige julebridgen arrangert av Helge Stornes. Grunnet den pågående pandemien var det en redusert utgave, men Even slo godt ifra seg og hentet hjem seieren.

På dette spillet ser vi hvorfor meriterte Sørlendinger kom til kort mot en av Krisitansands beste curlingspillere ved det grønne bord

Even gikk litt hardt på mot slem med sin tynne 6-kort farge og litt for få poeng. Men 6 kløver hadde så absolutt sjanser. Det var ikke naturlig for vest å spille ut hjerter som er eneste betende utspill, spar i utspill vant Even med ess fulgt av kløver ess og kløver til kongen. Even kunne se at kontrakten kunne vinnes hvis en av motspillerne hadde den siste trumfen sammen med hjerter konge.

Even spilte derfor ruter ess, ruter til kongen og ruter til stjeling. Finessen i spar var det ingen vei utenom, Even spilte derfor spar knekt, dame og konge. Den fjerde ruteren ble spilt fra nord for å fullføre eliminasjonen. Øst kunne ikke trumfe for da kaster Even sin hjerter, derfor kastet øst spar og Even trumfet på hånden.

Nå tok Even spar 10 og øst kastet en hjerter, posisjonen var blitt denne

Even spilte kløver til knekten hos øst som måtte spille tilbake fra hjerter konge som ga Even kontrakten.

Det hadde ikke hjulpet for øst å stjele spar, det gir samme posisjon hvor øst må spille tilbake fra hjerter konge.

Et fint spill av Even, særlig litt seint på kvelden i en julebridge etter litt godt å drikke med gode venner.