Nationals | Melder du som Levinson?

Steve Levinson

Vår lagkamerat Steve Levinson gjorde et comeback ved bridgebordet etter 15 års pause da vi spilte på samme lag i Nationals som ble arrangert i San Francisco.

For vår del ble det ganske så greit. Etter å ha røket ut fra semifinalen med 3 VPs margin avsluttet vi med andreplass i en 100 lag stor lagturnering den siste spilledagen. Steve skulle vise seg å være en rett så luring ved det grønne bord. Se på dette spillet.

Du er i gunstig sone og hører MTH åpne 1hjerter, hva ville du meldt?

Steve valgte en spennende løsning da han hoppet til 3NT. Selvsagt ikke uten risiko, men med en god oppside. Og det skulle det vise seg å være da kortene så ut som dette

Nord spilte ut hjerter og da var hjemgang sikret for en hyggelig utgangsbonus.

Disse posisjonen hvor man kompetitivt kjemper på utgangsnivå og det faktisk er litt usikkert hva som kan vinnes er vanskelige. Jeg gjorde nok feil som meldte, men sånn ble det.

Kløver konge ble stjålet på hånden og nå måtte jeg velge. En variant er å spille spar for å spille på at øst har hjerter konge samt at en av sparhonnørene er hos vest, etterpå må ruter løses seg uten taper.

En annen variant er å spille hjerter ess og ny hjerter. Du må gjette riktig i spar etterpå og ruter løses uten taper.

Jeg valgte kanskje feil da jeg spilte spar til knekt som trakk ess. ruter i retur vant jeg med ess og spilte spar til kongen fulgt av finessen i hjerter. Vest kom inn på kongen og hentet beiten med spar dame. Da jeg også spilte ruter fra toppen fikk øst for damen og det hele endte med 2 beit.

Da var det desto hyggeligere å vinne 5 imp på spillet med et gull-spill fra lagkameratene.