Marit Sveaas IBT | En pen skvis

Det ble tett i toppen av årets Marit Sveaas IBT. Utenlandske makkerpar stakk av med de 3 topp-premiene, men flere norske makkerpar slo godt ifra seg. Personlig er jeg fornøyd med åttendeplass, det kunne like gjerne blitt mange plassere lavere uten litt flyt den andre spilledagen.

Dette spillet kommer derimot fra innspurten hvor det var ganske dårlig glid for vår del, da må du ordne poengene med god spilling.

Jeg valgte å åpne på 1 NT med singleton ess i spar. Dette er noe jeg sjelden gjør, men i innspurten og på poengjakt var jeg villig til å ta den sjansen. Sluttkontrakten ble god, 3NT så ut til å ha fine muligheter.

Vest startet motspillet med hjerter, liten, konge og 10. øst fortsatte med hjerter til liten, liten og ess. Nå kunne dette bli veldig mange stikk hvis ruteren ordnet seg. Spørsmålet var om jeg skulle gå hjem på hånden i kløver og spille ruter mot for å ta med singleton ess hos vest, eller om det var vel så lurt å bare spille kongen fra blindemann i håp om at den ble stukket for å bevare overgangene.

Etter å ha tenkt litt på det ba jeg om ruter konge, vest stakk med esset og spilte hjerter tilbake. Det var akkurat det jeg hadde bestilt.

Nå kunne jeg ta de to stikkene i hjerter, spar ess og kløver fra topp. Posisjonen før den siste kløveren så ut som dette

Øst begynte å bli veldig trang i avkastene, hva skulle han gjøre da kløver 2 ble spilt fra nord?

Spar konge måtte han holde på så da slapp han er ruter. Dermed gikk resten av stikkene til meg hvorav det siste på RUTER 7 og 11 totalt. Det ga 49 av 61 mulige plusspoeng.

Vest skulle spilt tilbake RUTER etter å ha stukket ruter konge, det bryter skvisen mot øst. Men det var vel ikke så lett å se hvordan kortene satt på det tidspunktet.

Vest kunne vridd spar i annet stikk og satt opp spar konge, men var det et alternativ?

Tilsvarende kunne jeg som spillefører spilt ruter fra hånden til kongen fulgt av ruter til LITEN fra hånden for å slippe med en taper i fargen, men det var vel heller ikke en reell spilleplan.