Bridgefestival | En spennende 2 NT

Dette spillet fra NM Monrad Lag synes jeg var spennende. På grunn av 14-16 grand ble jeg spillende et hakk høyere enn de fleste andre via en invitt-sekvens, spørsmålet var om 8 stikk greit kunne vinnes.

En opptelling viser spar ess, hjerter ess, ruter dame og fire stikk i kløver for 7 totalt. Det åttende kan komme i ruter hvis jeg finner ut hvor ruter knekt sitter eller i spar hvis den fargen kan godspilles.

Kløver i utspill fra vest ga meg ingenting, hvordan ville du planlagt spilleføringen?

Jeg stakk med kløver dame og fortsatte med ruter til damen som vant stikket. Nå ønsket jeg ikke å legge alle sjanser på ruteren så jeg fortsatte bare med hjerter 2 til 3, 9 og knekt.

Vest gjorde som jeg ønsket, han vridde en liten spar som gikk til kongen hos øst. Han fortsatte med hjerter 4 som jeg la liten på og vest vant med damen. Vest fridde seg i kløver til mitt ess, øst kastet en hjerter!

Hva nå?

Kortene begynte å gi et ganske klart bilde. Sparen synes å være fordelt Hxx på hver hånd, når øst kaster en hjerter tyder det på 5-kort farge og kløveren ser vi er fordelt 5-1. Det gir vest fordelingen 3-2-3-5 og øst 3-5-3-2. Spørsmålet er hvem som har ruter knekt og ruter ess.

Når ruter dame vant stikk er vest favoritt til å ha esset og da øst vant første spar med kongen tyder det vel på at damen er hos vest. Når vi har den informasjonen, er dette spillet ganske opplagt. Og det var rett, kortene så ut som dette

Jeg tok for hjerter ess og vest ble presset til å kaste en kløver for å unngå innspillet i ruter. Nå fulgte to runder kløver og posisjonen var blitt denne

En ruter fra blindemann sikret nå kontrakten uansett hvor ruter knekt var. Øst stakk kongen med ess og fridde seg med ruter, men 8 stikk var i hus.