En spennende 3 spar kontrakt

Nils

Dette spillet endte opp i en morsom sluttposisjon etter at både spilleføringen og motspillet ikke grep de sjansene spillet bydde på.

Hjerter i utspill vant øst med damen. Kløver 8 i vri gikk til dame, konge og ess. spar fra blindemann trakk 6, 9 og dame. Vest presset videre med hjerter til liten, dame og trumf.

For å prøve å avklare fordeling og honnører fortsatte jeg nå med ruter til kongen som øst stakk med ess for så å fri seg med hjerter ess til trumf.

Nå begynte dette å se trangt ut, men på spar ess fulgte øst med kongen. Nå kunne det niende stikket være at hånden skulle trumfe blindemanns fjerde ruter så jeg tok for ruter dame, men vest fulgte med tieren!

Posisjonen var blitt denne

Kunne det være slik at fordelingen hos vest var 3-3-2-5, eller skulle jeg spille på at han hadde fulgt med tieren fra 3-3-4-3 og prøver å lure meg?

Jeg gikk for 3-3-2-5, det betyr at øst har 2-6-4-1. Jeg tok derfor ut trumfen med spar knekt fulgt av ruter til knekten.

Nå kunne jeg bare spille kløver til sekseren og vest ble innspilt på kløver 9. han måtte spille tilbake kløver fra tieren opp i min kn 7 kombinasjon!

Hva gikk galt i motspillet tenker du?

Slik kortene sitter ville kontrakten gått beit hvis vest lasjerer kløver dame. Og hvis øst lasjerer ruter konge!  Men ingen av delen var vel særlig enkelt?