VM | Espen med fantastisk spilleføring

Nils, Christian og Espen sammenligner lister etter kampen mot Israel

Espen Lindqvist er ikke en mann du ønsker skal være spillefører når du møter han ved bridgebordet. Noen av spilleføringene er rett og slett så fine at det er til å gråte av.

Se bare hva «guttungen» fikk til på dette spillet mot Israel.

Mot meg og Ulf ble øst spillefører i 4 spar. Etter ruter knekt i utspill ble det en beit da spillefører spilte spar til nieren i annet stikk. Ulf vant med kongen og ga meg en stjeling. Nå tapte spillefører et stikk i kløver og et i hjerter for en beit.

Et ganske kjedelig buttspill tenker du? Nei da, Espen ville det annerledes.

Gutta benyttet konvensjonen Gazzilli 2 kløver som viser en invitt hånd. 2 ruter var en positiv melding og nå fikk Espen fortalt om 3-kort hjerter og 6-kort spar. 4 spar var et rimelig valg av kontrakt fra Boye.

Ruter knekt i utspill ble vunnet med damen, men nå valgte Espen heller å ta finessen i hjerter. Når det gikk fint fortsatte han med spar ess og spar 10 som syd vant med kongen. Ruter tilbake kunne nord stjele med damen og fri seg med kløver konge.

Espen stakk med kløver ess og tok alle sparstikkene. Posisjonen var blitt denne før den siste sparen ble spilt:

Spar 4 ble spilt fra øst, syd kastet ruter og vest kaster ruter, men hva skulle nord gjøre?

  • Kaster han kløver 10 blir han innspilt på kløver dame og må avslutte fra K 9 i hjerter
  • Kaster nord kløver dame kan syd stikke kløver 4 med knekten som tar med seg tieren fra nord, men da må syd gi blindemann de to siste stikkene på kløver 9 og ruter ess.
  • Kaster nord en hjerter kan Espen ta hjerter ess som tar med seg kongen og finner sin kontrakt med hjerter knekt.

En fantastisk flott posisjon jeg nesten ikke kan huske å ha sett før hvor blindemanns 98x i kløver rett og slett ble for mye for motspillet å håndtere!