Nationals | tøffe meldinger, glipp i motspill

Joel Wooldridge

Det er kanskje i Nationals du finner det høyeste nivået når du spiller i de sterkeste turneringene. Det meste av profesjonelle bridgespillere er på plass. Sponsorer skal spilles frem til ønsket resultat og det er mye prestisje på spill.

Fra Summer Nationals i Las Vegas kommer dette spillet hvor det slo gnister i meldeboksen. Se bare her, det er lagkamp – hvis det påvirker din vurdering:

Som nord valgte du å doble opplysende over østs 1 kløver. Etter at din makker passer ned doblingen har altså vest hentet frem en SOS-redobling, hva melder du nå?

Dette er ikke enkelt. Du har nesten 12 stikk på egen hånd og vet makker har en god kløverfarge som passer ut din første dobling.

Wooldridge – Hurd er et av mange sterke Amerikanske makkerpar og jeg syntes de fikk god fart i meldingene da det gikk som følger

Som vi ser bar det litt for høyt. Selv med den gunstige sitsen i trumf er kontrakten beit med beste motspill da det blir en taper i ruter.

Jeg synes 2 kløver var en god melding, det må bli en kravmelding og nå fikk Wooldridge meldt av spar og ruter naturlig. Hurd prefererte til spar og nå ble 4 kløver samt 4 hjerter cue-bids. 4 NT antar jeg var RKC med 1 ess i svar, videre spør nord om trumfdame med 5 hjerter. Når syd benekter trumfdame synes jeg nord går veldig hardt på som løfter til slem.  Han vet syd har 4-kort hjerter og minst 5-kort kløver. Når han preffer til spar betyr det vel 2-kort støtte.

Øst spilte ut hjerter ess fulgt av hjerter dame. Spillefører kunne kaste sine to små ruter på hjerter konge og kløver ess. Ettersom øst hadde gitt spillefører inntak til blindemann tenkte Wooldridge det var for å lure han til å ta finessen i trumf, derfor spilte han trumfen fra topp. Damen falt og 12 stikk ble notert for 980.

Hadde øst vridd trumf eller ruter etter hjerter ess ville spillefører vært sjanseløs. Men det var kanskje ikke mulig for øst å se for seg den aktuelle fordelingen hos spillefører?

Ved det andre bordet stoppet NS i 5spar for 480 i score, det betydde 11 imp til Wooldridge-Hurd, noe heldige kan vi kanskje si?

1 Comment

  1. Hei Nils. Glipp i motspillet er vel å dra an en smule langt med tanke på at det eneste som beiter kontrakten er hj A ut og skift til ruter eller spar?

Kommentarer er lukket.