Bridgefestival | Mitt favorittspill signert Ulf

Det blir alltid diskusjoner når pris for beste spill skal deles ut. Men her er det juryen som bestemmer og etter årets festival har juryen massevis av flotte spill å velge imellom. Det var mange skribenter som bidro med artikler og bulletin redaktør Vegar Næss gjorde en kjempegod jobb med å sette i sammen alt til en veldig leservennlig bulletin av høy kvalitet.

Men et spill som aldri nådde helt frem til juryen var dette signert min makker Ulf Tundal. Etter min mening kanskje den beste spilleføringen i løpet av hele festivalen! Se bare her

Ulf ble spillefører i 4 spar og vest fant det beste utspillet med ruter. Nå kunne ikke Ulf lengre gi vekk for kløver dame og kaste rutertaperen på kløver, han måtte se litt dypere i spillet.

Ruter 2 var norsk fordeling og trakk 5, 8 og konge. Ulf måtte uansett gi vekk et stikk i spar så han spilte bare en liten spar fra hånden, vest vant med nieren og spilte ruter 4 tilbake til 6, 9 og ess.

En liten kløver til kongen ble så fulgt av spar til konge og ess. Spar dame trakk ut den siste trumfen fra vest og det var nå Ulf leste kortene perfekt da han fridde seg med ruter til knekten hos øst.

Øst fortsatte med ruter dame, men da hadde Ulf kontringen klar – han kastet HJERTER 8!

Posisjonen var blitt denne

Øst var dermed innspilt. Enten måtte han spille fra kløver dame eller så måtte han spille fra hjerter ess. Begge deler gir Ulf det tiende stikket og hjemgang!

Et herlig innspill og god kortlesing av Ulf, jeg lot meg imponere.

Men tror du historien ender her?

Neida, kortene var selvsagt ikke fordelt slik. I virkeligheten hadde øst åpnet på 10 honnørpoeng. Dette var det virkelige spillet

Øst kom ganske riktig inn på ruter knekt, fikk for ruter dame. Men da han returnerte en liten hjerter som Ulf kastet en kløver på var det vest som tryllet frem hjerter ess!

Dermed ble det en beit i en kontrakt selv bestemor ville vunnet ved å spille hjerter mot kongen.

Nei huff, det er ikke alltid du har igjen for å telle poeng og tenke igjennom spillets gang.