Motspill

Av og til kommer spillene hvor det er viktig å følge med på småkortene til makker. Det er på disse spillene de beste henter poeng fra de mindre samspilte, la oss se om du er med på dette motspillet

Det er parturnering.

Det var ikke mye liv i meldingene, men motspill må du vel spille uansett.

Hjerter 3 i utspill går via 10 hos makker til ess hos spillefører. Fortsettelsen er ruter ess og ny ruter som trekke din konge og makkers dame!

Du fortsetter med liten hjerter til makkers knekt, spillefører følger med hjerter 2. Makker spiller tilbake hjerter 5, 9 fra syd og du vinner med damen. Du tar for hjerter konge og makker følger med åtteren. Syd kaster kløver dame og nord kaster spar 3 og en ruter knekt!

Har du en plan for videre motspill?

Det er her småkortene har betydning. Av poengene så vet du at makker har spar konge eller kløver ess. Kan det haste tenker du?

Jada, her er det parturnering og alle stikk er viktig. Makker har spilt lav-høy i med hjerter 5 og 8 og det er her du skal stole på makker. Det betyr selvsagt at makker har noe i kløver.

Stoler du på makker spiller du kløver konge, det ville vært blink når kortene så ut som dette

Syd ble grisk og kastet kløver dame for å kunne vinne 8 stikk hvis du spiller spar tilbake. Men nå faller knekt under kongen og når du spiller kløver opp igjen kommer nords tiere i finessen til øst og kontrakten går beit.

Eller spilte du spar tilbake?