Lagfinalen – Test deg i utspill

Lagfinalen 2019 ble første dag en overraskelse for mange av bakspillerne. Resultatene var ikke helt som forventet, men gledelig er det å se at flere lag kjemper om medaljene enn vi hadde trodd.

Resultat lagfinalen

Oppgjøret mellom Topbridge BC 5 og Stavanger brakte mange imps i omsetning. Hvis Stavanger var heldige i første halvrunde må vi kunne si at Topbridge fikk det tilbake og vel så det i andre halvrunde.

Nettopp fra andre halvrunde skal du få prøve deg om utspiller, la oss se hva du velger som VEST med disse kortene

Meldingene har gått

Syd, passet i åpning, men gikk så på til utgang. Nord gjenmeldte «bare» 2 ruter for så å hoppe til utgang. Er det opplysninger som påvirker ditt valg av utspill eller har du en klar plan uansett?

Are Nesdal tenkte det var noen stjelinger som burde stoppes, han valgte derfor å spille ut en trumf. Men det ble ikke blink, kortene så ut som dette

Halderaker vant hos blindemann med hjerter ess og fulgte opp med en liten ruter. Øst vant med kongen, men da både ess og konge i kløver var hos øst kunne ikke motspillet stoppe kontrakten. Øst kunne ta sine to stikk i kløver med spar i neste stikk vant Halderaker med ess. Tok for ruter dame, hjerter dame og spilte hjerter til ess. Da ruter var fordelt 3-2 og trumf 3-3 hos motparten ble det 10 stikk og masse imps til Topbridge.

For å beite kontrakten måtte vest valgt å spille ut spar eller kløver. Poenget for motspillet her er å sette presse spillefører til å måtte trumfe hos blindemann slik at han ikke får hentet den godspilte ruterfargen slik han nå fikk gjøre.

Dette var det selvsagt ikke enkelt å vite for øst, men erfaringsmessig henger ofte slike kontrakter på utspill. Og nord måtte kanskje ha en langfarge i ruter slik at det var viktig å angripe sidefargene for å sette opp stikk til motspillet.