Fasit | Spiller du hjem slem?

Oppgave

Ta syds plass. Du spiller lagkamp og har strukket kortene vel mye i meldingene.

6 kløver på 23 honnørpoeng kan være i tøffeste laget, men du gir vel ikke opp.

Vest spiller ut kløver 9, og nå overtar du. Finner du veien til 12 stikk?

Finn frem kuleramma og tell til 12, fasit kommer i morgen ?

Fasit:

Her handler det om å telle stikk. Hvordan kan du oppnå 12 stikk?

Spar ess, hjerter ess, ruter ess-dame og 5 kløverstikk blir bare 9 totalt, det betyr at du må bygge 3 stikk ekstra.

Som så ofte er løsningen å utnytte håndens og blindemanns trumf best mulig, altså få til løsning hvor du krysser mellom hendene med stjelinger. Får du til det vil du få 5 + 3 stikk i trumf og dermed nå frem til 12.

Utspillet vinnes med tieren. Ruter til damen sikrer avkast av håndens hjerter på ruter ess. En ruter stjeles på hånden før spar ess og spar går til stjeling. Hjerter ess og hjerter til stjeling følges opp med spar til stjeling.

Nok en hjerter stjeles på hånden, posisjonen har blitt denne

En spar spilles fra syd og vest er uten motspill. Trumfer vest med damen vil spillefører ta de to siste ved å stjele en gang på hver hånd. Kaster vest et passivt kort trumfer blindemann med knekt og 12 stikk er sikret.

Ikke vanskelig, men kanskje litt vanskelig likevel?