Spill ut mot 3NT

Det høres så lett ut, og ja det er hverdags for oss bridgespillere. Men la oss se om du finner ut av denne

Du er VEST, det er lagkamp, og du skal altså spille ut:

NS benytter presisjons-systemet, det vil si at 1 ruter kunne være på singleton. 2kløver fortalte om minst 5-kort ruter og invitt til utgang. 3 hjerter spurte på hold og det mente syd at han hadde.

Hva er beste utspill for å beite denne kontrakten da tro?

Ved bordet spilte vest ut en liten hjerter, men da ble det 9 stikk på spillefører når kortene så ut som dette

Som vi ser ville spar i utspill til østs ess fulgt av kløver dame i vri beitet kontrakten. Men også ruter ville holdt spillefører til beit.

Hvis du tenker litt på meldingene så er det mye som tyder på at nord har en solid ruterfarge, og du vet at hjerter dame er hos syd. Kanskje det er beste sjanse å spille ut noe annet enn hjerter?

1 Comment

 1. Det første jeg tenkte på var å spille hjerteress ut. Dette fordi det noen ganger meldes 3 NT med halvhold (Qx eller 10xxx feks).

  Og om jeg skulle velge å spille spar ut, skal makker nå skjønne at han skal spille kløverdame i stikk 2? Jeg tenker, siden det ikke kommer hjerter ut ligner det litt på AQJxx hos makker?

  Men la oss si man spiller hjerteress ut til liten, tieren og liten. Hvordan planlegge motspillet videre?

  Enten må du spille på at makker har sparess og QJ i kløver ved å skifte spar, eller KJ10 i kløver og skifte liten kløver. Vi blir uansett nødt til å ta for hjerterkonge (For å tvinge makker til å skifte fot inne på sparess, han må jo fortsette i hjerter om vi hadde AKJ femte fra starten av).

  PÅ hjerterkonge har makker mulighet til å vise fargepreferanse, hjerter 9 for spar, hjerter 6 for kløver. Han ser veldig godt vi må ta 5 raske om vi skal beite kontrakten.

  Etter hjerter 9 skifter vi en stor spar, altså femeren. Så regner jeg med kløverdame ligger i disken etterpå. Hvor mange beit han går nå vet vi ikke 🙂

Kommentarer er lukket.