Et motspill tar du vel greit?

Det er vår i luften og oppkjøringen frem mot sommerens mesterskap er godt i gang for de fleste. Det betyr at det øves, personlig kom jeg ut for dette motspillet som så absolutt hadde gjort seg i en større sammenheng enn en privat øvingskveld. Scoringsformen er lagkamp, her er det altså om å gjøre å beite kontraktene.

2 hjerter var svake to og resten rimelig naturlig.

Du starter motspillet med kløver 4, spillefører tenker seg litt om før han ber om kløver ess, makker følger med kløver 3 og spillefører med toeren. Ruter 3 går via åtteren til ess hos spillefører som fortsetter med spar 3.

Nå kan du ta over, hvordan beiter du denne kontrakten?

Av og til kan det være en god uvane å ta seg litt ekstra tid før du velger hvilket kort du skal spille. Dette er en slik situasjon.

Hvorfor tar spillefører ruter ess før han spiller trumf?

Svaret må vel være at ruter ess er singleton og at spillefører nå prøver å få inntak hos blindemann for å bli kvitt en taper eller to på ruterfargen?

Makker la kløver 3 i første stikk, det er styrkekast så her har vi markert kortene.

Du stikker derfor med SPAR ESS og spiller kløver knekt tilbake.

Det var akkurat det du måtte gjøre for å få beit, kortene så ut som dette.

Nå kunne makker vri hjerter dame og dere hentet greit 2 beit.

Hadde du vært uforsiktig og fulgt med liten trumf ville blindemann kommet inn i trumf, spillefører kastet sine to kløvertapere på konge-dame i ruter. Neste trekk er ruter til høy trumf og når spillefører nå fortsetter med liten trumf fra hånden kan vest kun vinne for sine to ess for 11 til spillefører!

Men du tok vel beiten?