Så kom det en ekte Hamman

Jeg spilte noen spill med min gamle makker Terje Lie og det kom noen spennende spill. La oss se hva du ville funnet på her

2NT fra øst er forklart som 7-10 poeng og minst 5-5 i minor.

Hva ville du meldt med syds hånd når nord har til å melde 3 spar, du spiller lagkamp?

Det er vel tre mulige løsninger i denne posisjonen. Det mest fristende er kanskje å løfte makker til utgang med 4 spar. Du har 4-kort støtte og litt mer honnørpoeng enn du har lovd.

Er du forsiktig går det også an å legge seg ned og si pass.

Jeg tenkte dette kunne se ut som en ekte Hammans 3 NT. Vest preferer til kløver, det tyder derfor på at makker har noe i ruter. Vi vet øst har minst 5-5 i minor, det betyr at vi løper inn i en potensiell krevende sits.

Med dette i tankene satset jeg på at det var kortere vei til 9 stikk i grand enn 10 i spar og hentet frem 3 NT. Det ble en skikkelig blink da kortene så ut som dette

Kløver i utspill gikk til kongen og liten. Ny kløver vant jeg med esset før en hjerter fulgte til TIEREN.

DA den holdt stikk var fortsettelsen en liten ruter mot damen. Øst kunne ta for kongen, men da var stikkantallet kommet opp i ett stikk i spar, fire i hjerter, 2 i ruter og 2 i kløver for 9 totalt.

Som vi ser var sparfargen litt for tynn og tålte ikke 4-1 sits hos motparten, utgang i spar ville tapt et stikk i ruter og tre i trumf.