KM PAR | Hvordan spiller du denne?

Som spillefører må du telle antall stikk for å legge en plan i første stikk. På dette spillet fra KM Par i Vest Agder måtte du både telle og se løsningen for å nå frem til nok stikk.

Spar 6 i utspill gikk til 3, 2 og 8.

Hvordan ville du som syd spilt for å vinne denne kontrakten?

Etter åpningsmeldingen fra øst var det fair sjanse for 3 stikk i spar, 2 i hjerter, 1 i ruter og 2 i kløver. På grunn av overgangene til blindemann var det lite fristende å sette alle kluter på finessen i kløver, jeg satset derfor på ruterfargen.

En liten ruter gikk via 9, 2 og øst stakk med kongen. Fortsettelsen var spar ess og spar. Nå fulgte ruter ess og ruter som vest vant med damen. Hjerter 9 gikk så til damen hos syd. Nå hentet jeg spar konge før kløver ess og kløver til kongen ble fulgt av ruter knekt.

Men kløverdame satt ikke sammen med hjerterholdet, så da ble det bare 9 stikk.

Varianten i ruter handlet om å sikre seg mot 4-2 sits, med 3-3 sits spiller det ingen rolle hvordan fargen spilles. Spørsmålet var om jeg skulle spilt på en slags intrafinessen, men når kongen kom på fra øst var det ikke lengre aktuelt.

Den våkne leser ser kanskje hvordan øst kunne beitet kontrakten?

Øst skulle vunnet utspillet med spar ess for så å vri HJERTER KNEKT (eller konge). Nå får motspillet satt opp beiten i hjerter før spillefører får satt opp sitt niende i ruter.