Stjernespill | Min venns greske gave

Slik melder en mester på vei til nm-finale, trenger jeg si det ble 13 stikk?

Min gode venn har endelig spilt seg frem til hjemmekamp i NM lags 6-runde. En lagfinale henger høyt, nå øyner han mulighet for avansement og medaljekamp i finalen.

Han nærmer seg veteranklassen, men har et mål om å vinne NM-medalje før han kan innta pensjonsalderen og se tilbake på store meritter. Ingenting hadde gledet meg mer enn at den drømmen ble oppfylt. Hvem vet, kanskje er NM LAG 2019 siste sjanse til å nå dette målet, han har i alle fall ikke tenkt å gi seg uten kamp.

Jeg ble invitert med på en såkalt opp-ned tur med Danskebåten. Offisielt var oppgaven å ta med seg «kvoten» hjem til gamlelandet, men i praktisk ble det 6 timer med vanskelige motspill og tøffe avgjørelser i meldeboksen – og en overbelastet kvote.

Jeg skal ikke gjengi noen av de vanskelige spillene, men her kan dere få et spill fra en tidligere rundekamp hvor talentet kom frem

Du skal få prøve deg som spillefører mot min venn.

Meldingene husket han (som vanlig) ikke så godt, men det var omtrent som dette:

Altså ble du som SYD spillefører i 5 kløver til doblet takst. Vest startet motspillet med spar 5, blindemann tar første stikk med ess og min venn følger med spar 2.

Ruter konge er en god plan i annet stikk, min venn følger med tieren og vest tar for ruter ess.

Nå skjer det noe rart, vest spiller spar 3, og på blindemanns tier følger min venn med spar 4! Altså vinner blindemann et overraskende stikk på spar 10.

Hva gjør du nå?

Syd var en dyktig spiller. Men hva skulle han gjøre når motspillet noe uforsiktig lot spar 10 bli en vinner?

Han kastet en hjerter fra hånden og fortsatte med hjerter ess fulgt av hjerter dame, øst fulgte med 4 og 7, så da kastet spillefører en ruter.

Men da ble det «curtains» da kortene så ut som dette (etter min venns husk)

Vest kom inn på hjerter konge og fortsatte med ruter. Dermed måtte motspillet få et stikk til og beiten var et faktum.

Som den våkne lester sikkert ser var min venn i øst helt genial. Hvis han legger i stor spar annen gang trumfer syd fulgt av hjerter til damen. Spar til stjeling blir så fulgt av hjerter til knekt. Hjerter ess rensker fargen og nå spiller blindemann mer hjerter i denne posisjonen

Øst er sjanseløs og kan ikke nekte spillefører 11 stikk og hjemgang.

En beit, på grunn av min venns «geniale» trekk i spar, ga selvsagt rikelig med IMP i kassa og avansement til siste cuprunde.

Hvorvidt liten spar var planlagt eller ikke kan vi nesten ikke spekulere i, suksess ble det da spillefører grep den tapende muligheten han fikk. Et riktig så flott motspill.