Melding og motspill

Det er noen ganger slik at pass kan være et veldig godt bud. Personlig har jeg en tendens til å melde for mye og for ofte, men så er det av og til slik at et våkent øyeblikk leder meg inn på riktig løsning.

Fra en «norsk» turnering på internett kommer dette spillet hvor det falt heldig ut.

Hva melder du som øst med mine kort i denne posisjonen?

Det er en god læresetning at man ikke skal doble opp igjen hvis man selv har motpartens farge. Men å slippe motparten i 1spar er da veldig så billig?

Sånn er det av og til. Jeg får heller være fornøyd nå da makker vil spille ut i hjerter hvor jeg har Ess-Konge og kanskje kan gi makker en stjeling.

Som tenkt så gjort. Jeg passet og makker spilte ut hjerter, kortene så ut som dette

Vi var heldige. Motparten ville spilt bedre i grand. Hjerter 9 fra makker gikk via tieren hos blindemann til min konge. I neste stikk vridde jeg ruter 4 som gikk via knekt til dame og liten. Hjerter 2 tilbake gikk til knekt og ess før jeg spilte nok en ruter via kongen til esset.

Makker tok også for ruter 10 og fortsatte med ruter 8. blindemann trumfet med åtteren og jeg med knekten før jeg spilte hjerter, spillefører kastet en kløver og makker kunne stjele for så å spille kløver til esset hos spillefører.

Spar ess og spar gikk til min konge før nok en hjerter ga makker en uppercut på spar 9. Det ga hele 3 beiter og over 90 % score!