Meldeprøve | Ubehag på 7-trinnet – FASIT

Oppgave

7-trinnet er et ubehagelig trinn når du føler du har et valg. Dette spillet er hentet fra en treningskamp hvor en innmelding satte deg og makker på en meldeprøve. La oss se om du kan gjøre det bedre enn meg.

I dag spiller du sterk kløver, det vil si at 1 ruter betyr 11-15 poeng og minst 1-kort ruter. Makkers 1 hjerter er en falsk melding og forteller bare om «krav til utgang».

Resten av meldingene får du prøve å bruke «sunn fornuft» til. Normalt betyr 4 NT «to steder å spille».

Men hva har skjedd her når makker følger opp med 5 spar så hopp til 7 ruter?

Tror du makker har hjerter og ruter eller har han bare ruter? Skulle du meldt noe annet enn 6 kløver over makkers 5 spar eller har du tråkket riktig så langt?

Uansett, det er din melding. Preffer du på 7-trinnet eller tar du det «sikre» og melder pass?

Du får tenke litt på utfordringen. Fasit kommer om noen dager!

FASIT

Som dere allerede har forstått dummet jeg meg ut på dette spillet.

Jeg ble litt usikker hva makker ønsket å fortelle da han gikk via 5 spar så hopp til 7 ruter. I utgangspunktet har han nå fortalt om 2-seter i ruter og hjerter, men hvorfor ta med seg 5 spar?

Jeg fikk «tvangstanker» og fryktet at han kunne ha enseter i ruter. Skulle han ikke hoppet til 7 ruter over 5 kløver hvis han bare ville at jeg skulle preffe i de to røde?

Uansett antok jeg det kanskje var minst 5-5 hos makker slik at rutertilpasningen uansett var ganske ok, jeg trodde det var «safe» å melde pass da det kanskje spilte like greit i begge farger.

Men så feil kan man ta, kortene så ut som dette:

Makker hadde selvsagt en vanskelig melding. Jeg synes han løste den veldig bra da han innledet med 2-seter for så å melde 7 ruter. 5 spar ble kanskje en litt unødvendig melding som ikke ga helt mening, men en fair sjanse var det å presse til 7-trinnet. Han var rimelig trygg på at jeg måtte ha tilpasning til en av de røde fargene.

Dessverre møtte vi 5-kort trumf hos motparten og kontrakten var sjanseløs. 7 hjerter ville ordnet seg hvis spillefører løser kløverfargen.

Du var vel bedre enn meg og snellet hjem 7 hjerter i stedet for beit i 7 ruter?