Grådig, fornøyd eller flukt?

Leif-Erik Stabell inviterte oss til lagkamp mot Sør-Afrika på BBO. Spennende og god trening å spille mot de beste spillerne på et annet kontinent.

Den første lagkampen gikk vår vei med en god seier, blant annet dette spillet ble gunstig for oss. La oss se hva du ville gjort som SYD i denne posisjonen.

Noe overraskende doblet vest 4 spar.  Ut fra meldingene vet du makker har 4-kort spar og minst 6-kort kløver, 11-15 poeng.

Du får tre alternativer

  • Redobler
  • Pass
  • 5 kløver

I slike posisjoner pleier jeg å være ganske forsiktig. Redobling var derfor ikke et alternativ, jeg hadde da ikke lyst å høre en flukt til 5 hjerter.

En passet hånd som straffedobler, det betyr vel en fordelingshånd. Men vest hoppet heller ikke til 4 hjerter først, det er neppe renons i kløver han har doblet på.

Jeg tippet vest doblet på 4- eller 5-kort spar og har tatt en sjanse. Hvis jeg redobler flykter han til 5hjerter, så derfor lot jeg bare doblingen stå.

Det var en riktig avgjørelse da kortene så ut som dette

Faktisk var det hele 12 stikk i kontrakten da spar dame nå var lett å plassere. Faktisk meldte et makkerpar i en annen lagkamp seg frem til 6 kløver.

Riktignok gikk meldingene

P             P             4 hjerter              dbl

P             6 kløver               p             p

P            

Det er ikke hverdag en som passer i åpning har til slem i neste melderunde, men akkurat sånn var kortene på dette spillet.