Kaninen dribler hjem overstikk

Kaninen

Damens Mix ble en spennende turnering. Et vellykket arrangement med positive tilbakemeldinger fra deltagerne viser at dette er en turnering som er en velkommen tradisjon. Det er damenes turnering og de inviterer med seg den mannlige makker de tenker kan være en gentleman over 40 spill med opp- og nedturer.

Geir «kaninen» Brekka kom litt bak på resultatlisten, men på dette spillet var han alene om å lirke hjem 11 stikk.

Som vi ser ble kaninen spillefører i 3 hjerter. Utgangen er god, men bare 2 av 12 bord melde den, resten kjempet i delkontrakt. Antall stikk var derfor avgjørende for scoren.

Spar konge i utspill fra vest ble fulgt opp av spar dame som kaninen stjal. De fleste tok nå for hjerter ess og spilte ny hjerter. Kløver finessen ble så prøvd uten suksess og 10 stikk notert.

Men kaninen tenkte litt lenger. Han fortsatte med hjerter ess, ruter til ess og spar til stjeling. Ruter til damen og ny spar til stjeling

Kaninen tok så for ruter knekt og posisjonen hadde blitt denne

Det var nå storspilleren slo til da han fridde seg med en liten trumf. Øst kom inn på kongen, men var sørgelig innspilt og måtte spille tilbake fra kløver konge.

Dermed kunne kaninen notere 11 stikk og 80 % score i protokollen.

Enkelt og greit, litt risikovillig kan vi vel si kaninen la inn, men belønningen var stor. Det er slik du avgjør parturneringer.

Den våkne leser ser vel glippen i motspillet?

Øst skulle avblokkert hjerter konge direkte under esset, da ville vest kommet inn på hjerter dame i posisjonen og innspillet vært unngått.