Tom og Katja vant Damenes Mix

Maria delte ut førstepremien til Tom og Katja

Damenes mix ble i helgen arrangert i Kristiansand. Det ble en fin turnering med 24 mixpar på startstreken. Katja Nilsen og Maria Ursin Ingebrigtsen var arrangører og stakk av med de to første plassene i turneringen.

Resultat Damenes Mix

Tom og Katja startet turneringen rolig, men kom for fult mot slutten og vant med to spills margin. På dette spillet førte Tom kortene perfekt da han kom ut for en sur sits.

6 spar var en optimistisk kontrakt, men spillbar. Kløver dame i utspill var vest ga Tom en liten hånd i løpet for 12 stikk. Han vant med kløver ess fulgt av hjerter til kongen og spar dame til konge og ess. Hvis sparfargen er fordelt 3-3 eller 4-2 mot motparten har Tom 12 sikre stikk ved å spille mer trumf. Han tok derfor for spar knekt, vest kastet en hjerter.

Nå ser det ut som øst har to stikk i trumf, men det satte Tom elegant en stopper for.

Tom fortsatte med kløver konge og kløver til knekt. Nå gjorde han nøkkelspillet da han tok for hjerter konge før han fortsatte med kløver i denne posisjonen

Øst kunne velge om han skulle trumfe eller kaste en ruter.

Hvis øst trumfer trumfer Tom over og spiller ruter til kongen fulgt av ny kløver. Øst trumfer og Tom trumfer over. Nå følger ruter til kongen og med to kort igjen følger ruter fra blindemann som sikrer Tom uppercut på trumf 9.

Hvis øst derimot kaster en ruter kaster Tom hjerter knekt. Nå tar han for ruter konge før han spiller kløver. Øst er like ille fanget må nøye seg med et stikk i trumf.

En flott spilleføring av en av Norges beste spilleførere.