Norge – Nederland | Løfter du til slem?

Tundal mot Nederland

Nok en gang tar vi en titt inn i kampen mot Nederland. Du er i slemposisjon og må ta stilling til å løfte eller ikke.

Meldingene trenger forklaring, vest åpnet med 1 kløver som forteller om minst 16 poeng, resten av meldingene er vest er spørremeldinger.

Du har som Øst fortalt om 8-11 poeng og fordelingen 4-3-2-4.

Etter at du som øst har vist frem fordeling og poeng velger vest å invitere til slem med sin 5 hjerter. Tar du imot eller melder du pass på dine 8 poeng?

Jeg tenkte som så at jeg var passet hånd i åpning og med mine ess-konge i spar samt kn9 i trumf har jeg noen nøkkelkort til makker. Jeg var derfor ganske sikker på at et løft var på sin plass og meldte derfor 6 hjerter.

Spillet så ut som dette

Ruter i utspill fra syd ga ingenting gratis. Hvordan ville du spilt kortene?

Her har du vel lyst til å ta finesse både i kløver og hjerter. Utfordringen er om du tar finessen i hjerter først kan nord lasjere fra kongen tredje. Hvis du nå fortsetter med hjerter ni kan du brenne inne hos vest og må gi fra deg kløverstikk.

For å kombinere vant jeg utspillet i ruter fulgt av spar til ess og kløver til damen. Nord vant med kongen og spilte ny ruter til blindemann.

Nå fulgte ruter til trumf 9, spar konge for avkast av kløver før hjerter knekt seilte rundt. Da kongen kom på neste hjerter ble det 12 stikk og massevis av imp ettersom Nederland stoppet i utgang på de to andre bordene.

Jeg ville gått beit nå hvis nord har kløver konge og 5-kort ruter med hjerter konge hos syd. Men jeg tror jeg med denne spillemåten fikk med meg flere varianter.