Meldeproblem i Italia | noe å lære

Norberto Bocchi

Fra det italienske lagmesterskapet kommer dette spillet hvor avgjørelsen falt i meldeboksen, ville du funnet ut av dette?

Som vi ser ble det en trist sluttkontrakt av Rivara-Polledro da det stoppet i 3 kløver på 4-2 tilpasning. Det gikk som det måtte, spillefører fikk bare 7 stikk og måtte notere -100.

Nord hadde tross alt 10 poeng mot en makker som har vist frem litt kort. Det er forståelig at han ønsket å melde, men var 3 kløver en god melding?

Det er i slike posisjoner de beste tenker litt lengre. Det er vel helt på det rene at makker kan ha 5-kortfarge? For å holde alle muligheter åpne skal nord doble 2 spar. Det ville vært en responsiv dobling, i praksis ganske likt en negativ dobling. Du forteller at du har lyst å være med, men har ikke noen annen melding.

Det var vel dette den dyktige Bocchi tenkte ved det andre bordet, der gikk meldingene som dette:

 Et ganske så likt meldingsforløp, Bocchi valgte den mest fleksible løsningen, han doblet responsivt. Denne gangen var det skikkelig blink da Sementa kunne ta ut i sin 5-kort ruterfarge.

Med ruter som trumf var det 9 stikk og de kunne notere +110. Sammen med 100 fra det andre rommet ble det 5 IMP til Bocchi etter en god melding.

Ganske så enkelt, dette kan vi få til alle sammen?