Pål C fra Bindalen grep sjansen

Pål Christensen

Min gamle venn Pål Christensen flyktet fra et av Norges sterkeste bridgemiljø da han flyttet fra Kristiansand i 2006 og tilbake til hjembygda Bindalen lengst syd i Nordland.  Han spiller enda bridge, men ikke like aktivt som perioden i Kristiansand. Det er hyggelig å ta en turnering på BBO med Pål og her forleden var han i storform da vi prøvde oss i en norsk turnering.

 

Som vi ser ble Pål spillefører i 3 NT etter noen spekulative meldinger i parturnering.

Ruter knekt i utspill fra vest fikk løpe til kongen hos Pål, han tok for ess og konge i trumf, heldigvis var den fargen greit fordelt. Neste trekk var ess, konge og dame i hjerter. Da alle fulgte spilte han spar til åtteren og kløver til knekten. Det gikk også fint og da fulgte spar 10 og spar 7, posisjonen var blitt denne

 

Pål var selvsagt ikke her for å gjøre feil, han fridde seg med ruter til esset hos øst som måtte spille tilbake fra K 7 i kløver og gi Pål 12 stikk.

øst skulle gått opp på ruter ess i første stikk for å unngått innspillet, men det var pent av Pål å gripe sjansen da den bydde seg. 95 % score var vel fortjent etter en fin spilleføring.