Orlando | enkel motspillprøve?

Åpent VM i Orlando ga oss rikelig input av fine og mindre vellykkede varianter ved det grønne bord.

I dag kan du teste deg i motspill, da spillet dukket opp i cuprundene feilet et av motspillene mens det andre fant løsningen. Det ga en utgang i sving.

Se bare her

 

Motparten har altså meldt seg opp til 4 spar og du starter motspillet med hjerter 6, blindemann vinner med damen og makker følger med syveren og spillefører med hjerter 3.

Spar fra blindemann i annet stikk går til 10 fra makker, konge hos spillefører og nå tar du over. Stikker du eller holder du tilbake en gang?

Det er liten tvil om at du vinner dine to stikk i trumf uansett hva du nå velger å gjøre. Spørsmålet er om du skal legge liten og prøve å lure spillefører til å ta en runde til i den grad det kan være avgjørende for motspillet at du får tatt ut blindemanns trumf eller kanskje du da får sett makkers avkast og enklere kan spille tilbake «riktig farge»?

Nei folkens, her må det onde tas ved roten. Blindemanns fordeling er helt balansert og det er neppe noen stjelinger der som skal stoppes. Faren derimot er at spillefører kan få kaste en taper på hjerterfargen hvis du ikke straks stikker og får hentet beiten.

Nøkkelen ligger i makkers første avkast. Hjerter 7 burde være lavinthal for hvilken av minorfargene makker har honnører i.  Når du ser på kortene virker syveren til å være et høyt kort, derfor skal du stikke med spar ess og vri ruter 9 (for å si at du ikke har ess eller konge i tilfelle makker for eksempel har ess i begge minor og må ta de før avkastet i hjerter).

Det var viktig å være på alert, kortene så ut som dette

 

Ved «vårt» bord lasjerte vest første trumfrunde, da ble det utgang når spillefører kontret med tre runder hjerter med avkast av ruter.