En vill ferd frem til gullkontrakt

Klubbspillingen er i gang og det betyr sommerbrune, men bridge-rustne, spillere som trenger et par kvelder til å komme i gang med meldesystem og spilling.

Vi tar like greit et besøk på den lokale bridgeklubben i Kristiansand, BK Ruter 7. Her samles en god gjeng med bridgeglade mennesker hvor det sosiale står litt sterkere enn det å gjennomføre skvis og innspill.

Fra en tirsdag hvor det var hele 9 bord på klubbkvelden har jeg hentet dette spillet hvor det ble litt vel friskt i meldeboksen: 

 

Nord så ned på en fin fordelingshånd og jeg synes hoppet til 4 ruter var en god vurdering. Det må bety omtrendt denne hånden, med en honnørsterk hånd ville man ofte startet med 2 ruter som også viser begge major for å få bedre melderom.

Det store spørsmålet er hva betyr 4 NT?

Nord var usikker, det var kanskje Blackwood, men hva er trumf? Er det bare 4-ess Blackwood eller kan det være slik at makker foreslår 4 NT som kontrakt?

Han meldte 5 hjerter som Syd løftet til 6 hjerter, den kontrakten ble doblet.

Hele spillet så ut som dette

 

Som vi ser traff de skikkelig blink da de heiste seg helt opp til slem, 12 stikk kunne ingen stoppe da honnørene passet skikkelig bra i sammen.

Nord trakk litt på smilet da han fortalte om spillet, han var nok fult klar over at her hadde lady luck strødd litt av sitt slør med velsignelse over han.

Men sånn meldeteknisk kan kanskje mine lesere avtale med sin makker hvordan slike hender skal meldes, hva betyr 4 NT og hva betyr andre meldinger?