Bjørn Fjellstad lurte meg

Bjørn Fjellstad

Eller jeg lurte vel meg selv, men litt seint utpå en klubbkveld med middelscore kan vel de fleste senke guarden og tråkke litt feil, se bare her

 

Kløver i utspill fra vest stakk jeg med kongen etter at øst fulgte med tieren. Hjerter til damen trakk esset hos Bjørn Fjellstad i øst. Ruter 10 i retur vant Harald Gjellestad i vest med esset fulgt av ruter 8 tilbake

Finesse eller ikke?


Harald og Bjørn er flinke spillere så her må ta høyde for følgende

  • Er ruter 10 singleton
  • Er ruter 10 fra 10 x
  • Er ruter 10 fra D 10

En annen ting er å telle poeng, hvor har vest honnørpoengene til sin åpningsmelding. 0 i hjerter og maksimalt 1 i kløver, han må vel ha de to essene i spar og ruter så spørs det om han har ruter eller spar dame?

 Jeg var nok litt for rask da jeg ba om knekten fra blindemann, det ble veldig feil da kortene så ut som dette

 

Bjørn Fjellstad vant med ruter dame fulgt av spar til esset hos Harald som selvsagt spilte opp igjen en ruter til stjeling hos Bjørn.

En flau beit måtte noteres.

Hva var feil?

Problemstillingen om singleton ruter var egentlig ikke reell. Hvis Bjørn hadde singleton ruter ville han uansett få to stjelinger, altså handlet det kun om han kunne ha vridd ruter fra D 10 eller fra doubleton. Det virker jo litt rart å «gi» meg et ruterspill fra 2 små. Det var nok beste sjanse å gå opp på kongen, men akk jeg var ikke god nok og Bjørn høstet en fortjent beit etter et lurt motspill.

Et par slike motspill i NM PAR så blir det spennende å følge disse gutta på medaljejakt.