Patton | Denne løsningen var fin

Patton er en lagturnering som i praksis scores som Board a match. Det vil si at du har tre mulige scorer pr spill; 2 for vunnet spill, 1 for uavgjort og 0 for tapt spill. Det ligger også en VP tabell som gis utfra en beregning av totalscore, men for at den skal bli noe annet enn 3-3 eller 4-2 må det ene laget vinne kampen med mer enn halvparten av totalscoren i margin!

Jeg fikk ikke noe sus på spillingen under bridgefestivalen 2018, men det var moro å prøve (for meg) en ny scoringsform.

Dette spillet dukket opp i turneringen, og her tenker jeg det kan være spennende for mine lesere å prøve seg som spillefører, se bare her

 Du sitter altså i ØST og blir spillefører i 4 hjerter. Syd spiller ut spar knekt, og nå tar du over som spillefører. Hvordan ville du planlagt spilleføringen etter det utspillet?

 


Når du ser på blindemann og din sparbeholdning vet du at utspillet enten er singleton eller fra knekten double. Hvis du stikker med damen vil nord ta for ess, konge og fortsette med en liten spar til stjeling hos syd. Nå sitter du igjen med finessen i kløver som eneste mulighet for hjemgang.

Kan du øke den oddsen noe?

Hva med å ikke stikke spar knekt, men legge liten hos blindemann? Hvis utspillet er singleton kan ikke syd spille mer spar og må vri til en annen farge. Nord kan heller ikke stikke over knekten for da vil damen vokse til et stikk etterpå.

Det er i alle fall en mulighet vi skal ta med oss, jeg la derfor liten spar. Og slik satt det, kortene så ut som dette

 

Uheldigvis hadde syd kløverdame så mitt mottrekk var til liten nytte.

Men nå var jeg 100 % sikker på 10 stikk etter at syd vridde kløver til kongen. Tre runder trumf ble fulgt av spar 10 som nord stakk med kongen.

Kløver kan han ikke spille uten at den fargen løser seg for meg og ruter er til liten nytte. I praksis vridde han ruter og stakk neste spar for å prøve å ta for ruter konge. Men da kunne jeg trumfe, spille kløver til esset og kaste kløver på spar dame.