Den tyske mester med prisspill fra 1985

Dirk Schroeder

Dirk Schroeder (1943) var en foregangsmann for bridge i Tyskland. Foruten å være en toppspiller var han engasjert som tillitsvalgt både i Tysk og internasjonal bridge, han var en foregangsmann for juniorbridge. Sportslig er bronsemedaljen fra veteranklassen i OL 2012 et høydepunkt, han har selvsagt vunnet noen ti-talls tyske mesterskap og ledet den tyske mesterpoengstatistikken fra 70-tallet frem til nyere tid. 

Schroeder vant prisen for beste spill i EM 1985 etter en fin prestasjon mot danske Auken-Werdelin.

La oss ta en titt på spillet som ble referert i bulletinen av den legendariske Rixi Markus.

 

Stig Werdelin startet motspillet med kløver 6 til liten, syver og ni. Ess, konge og ny spar brakte Jens Auken inn på damen, han fortsatte med ruter 8 til kongen og esset.

Schroeder leste kortene perfekt, basert på motspillet antok han at Jens Aukens fordeling var 3-4-2-4. Han fortsatte derfor med ruter til stjeling fulgt av trumfen til buns.

Før den siste trumfen var posisjonen blitt denne

 

På spar 5 kunne nord kaste en hjerter, men hva skulle Jens Auken gjøre som øst?

Kaster Jens en kløver fortsetter spillefører med kløver til kongen. Hvis øst stikker med esset vil spilleførers D 5 gi hjemgang, lasjerer øst blir han spilt inn på kløver ess i neste stikk og må gi blindemann det tiende stikket på hjerter konge.

Jens Auken kastet derfor hjerter dame. Men Dirk Schroeder leste posisjonen perfekt og fortsatte med en liten hjerter fra begge hender. Jens kom inn på esset, men noe mer enn kløver ess var det ikke å hente for motspillet.

En perfekt spilleføring som absolutt fortjente en pris. Det hører til historien at Schroeder tapte 9  imps på spillet, lagkameratene hadde stampet i 5 ruter og betalt ut 800 i lukket rom.