Juniorene knuste meg i lynbridge

Markus Hansen Moe med mamma som støttespiller rundspilte redaktøren

Det var hyggelig å spille en turnering med våre kommende stjerner på juniorleiren.

Lars Eide visste nøyaktig hva han gjorde da han pent spurte om en europamester ikke hadde lyst å prøve seg som junior igjen. Anledningen var juniorleirens LYNBRIDGE. Det er en krevende turneringsform hvor du har 11 minutter på deg til å gjennomføre 3 spill, altså litt under halvparten av hva du får i en vanlig turnering.  På grunn av tidspresset blir det ikke så mange normalresultater, noe som Lars selvsagt håpet jeg ikke skulle få taket på. 

Jeg trakk Thomas Tøsse som makker, en hyggelig kar med meldekortet fult av konvensjoner og moderne løsninger selv en gammel krok som meg ikke var helt oppdatert på.

Thomas spilte en fin turnering og fortjente et bedre sluttresultat enn den femteplassen vi fikk, men han var nok ikke så heldig med makker som han trodde etter trekningen. Motparten kom også greit ut av et par tidspress-posisjoner og da ble det litt bak de beste.

På dette spillet synes jeg 7-år gamle Markus Hansen Moe slo godt ifra seg som spillefører og spilte tøff bridge.

 

Som vi ser av meldingene tok han riktig ut makkers dobling av 3 hjerter, det ville bare gitt 300.

Hjerter ess i utspill ble fulgt av en kløver 7 som Markus vant med kongen. Han stjal en hjerter før han hentet ess og konge i trumf. Kløver til knekten ordnet seg greit og nå kunne han fortsette med kløver ess med avkast av hjerter og kløver til stjeling.

Thomas fikk for spar knekt, men resten av stikkene gikk til Sandnessjøen. Selv om ruterkappen også ville fungert denne gang så var det tøft av Markus å satse på finessen i kløver. Han var nok trygg på at damen satt hos syd etter motspillet.

Det ga selvsagt Markus Hansen Moe toppnotering med 100 % score.

Også på rundens to andre spill leverte den 7-år gamle storspilleren solid uten feil. Jeg blir ikke forundret om vi snart får sett Markus på et av våre juniorlandslag, jeg lot meg illefall imponere over teknikk og ro ved bordet.

Fra lynbridge på juniorleiren 2018