Marit Sveaas IBT | Nok en spilleprøve

Det ble mange spennende spill i Marit Sveaas IBT.

Dette spillet inneholdt fine poenger både i meldinger og spill. En tidligere landslagsspiller dummet seg ut både i meldeboksen og som spillefører. La oss se om du kan gjøre det bedre?

 

Vår venn åpnet som øst med 4 hjerter og ble spillende der.

Det så ikke så veldig lurt ut når spar konge kom i utspill fra syd og blindemann kom ned. Hvordan ville du spilt kortene?

 


Vår venn vant utspillet med spar ess og fulgte opp med noen runder trumf. Dessverre kastet ikke motparten noen ruter. Derfor fulgte han opp med ruter til kongen og ruter mot hånden.

Da ble det bare 11 stikk, kortene så ut som dette.

 Rimelig heldig at de 12 stikkene du trodde lå der ikke var så lette likevel. Heldig som du er hadde de fleste meldt slem og notert beit til at du faktisk fikk pluss på 4 hjerter med 11 stikk.

Men vent litt, var det ikke muligheter for 12 stikk da tro?

Joda, dette er en klassiker du burde kunne.

Du kan sikre det for bare en taper i ruter ved å starte med RUTER ESS, når nieren eller tieren faller fra nord fortsetter du med ruter 3 fra hånden. Når syd følger lavt ber du om åtteren. Skulle syd gå i med nieren stikker du og lar åtteren seile til damen slik at din knekt blir det 12 stikket.

Skulle syd være renons andre gang stikker du med kongen og spiller ruter mot knekten.

Man kan selvsagt diskutere om man i parturnering skal spille for en slik sits, eller om man for ofte taper de gangene ruteren er fordelt 3-2 med damen hos nord, men vår venn fant i alle fall ikke ut av det.