EM LAG | Prøv deg på utspill mot slem

Terje og Allan fra kampen mot Ukraina

Norge tapte oppgjøret mot vertsnasjonen Belgia i EM. Det var små marginer som skulle vært snudd før det hadde blitt et helt annet resultat. Blant annet på dette spillet hvor Allan og Terje prøvde seg på en tøff slem.

Men la oss først gi deg prøve i utspill som VEST.

 3 hjerter er splinter og 3 spar viser «litt» ekstra. Hva ville du spilt ut?


Belgieren prøvde seg på ruter 4, det ga Terje Aa muligheten til å vinne kontrakten når kortene så ut som dette:

 

Terje kunne spilt ruter ess, ruter til konge og ruter til stjeling. Damen faller fra øst og nå vinnes kontrakten ved å ta ut trumfen, kaste hjerter på den godspilte ruter knekt og spille kløveren fra topp. Motparten får et stikk i kløver, men det blir 12 til spillefører.

Terje spilte selvsagt ikke slik. Han prøvde finessen med knekten i første stikk som er en vesentlig bedre sjanse. Damen kom på fra øst og da hadde Terje plan to. Det fulgte kløver ess, kløver konge og kløver men vest trumfet dessverre i med sekseren. Hadde kløveren sittet 3-3 eller blindemann hatt en litt større spar ville kontrakten blitt vunnet.

Det ga dessverre 11 imp til Belgia som stoppet i 4spar.

Men fra kampen mellom Nederland og Ukraina meldte Ukraina også 6 spar. Og den Nederlandske utspiller valgte å spille ut trumf, det vil si han valgte å spille ut SPAR 6. 

Stakkars utspiller, det var akkurat det spillefører trengte. Han vant på hånden med spar ni og fulgte opp med tre runder kløver, vest kunne trumf i med knekten og kongen hos blindemann vant stikket.

Ruter til esset ble så fulgt av nok en kløver og nå hadde vest bare trumf 3 igjen. Dermed kunne spillefører trumfe med fireren og vant sin kontrakt.

Jeg har ikke sjekket om spillefører tok med seg at damen falt i ruter, men det er bokført med 12 stikk så jeg antar etter spar 6 i utspill at spillefører satset på kløverfargen.