EM LAG | Ser du klassikeren?

Denne finner du ytterst på moloen i Ostende

Oppgjøret mot Tsjekkia ble enveiskjøring for det åpne norske laget. Det endte med 20-0 etter en god rekke med feil av våre motspillere.

Men på dette spillet var det redaktøren som var mer våken enn mange andre i årets EM, se om du kan dine klassikere:

 

1 kløver var 16+ og nå fikk jeg høre om 8-11 hp, 4-kort spar og 5-kort ruter hos Ulf. Min 3 spar var sleminvitt i spar og 3 NT fortalte om 0-2 kontroller. Da la jeg slemambisjonene vekk og la kontrakten i 4 spar.

Hjerter knekt ble spilt ut fra vest, jeg stakk med kongen og øst fulgte med hjerter 5. Hvordan ville du spilt kortene videre?


Dette er en klassiker. Vi ser vi kan trumfe hjertertaperen hos nord og vil da ende opp med to tapere i ruter (om det ikke sitter greit) og må da begrense antall tapere i trumf til en. Finnes det en måte å ordne det på da?

Går finessen er det ingen problemer, men hva om trumfen sitter 4-1?

For å løse dette startet jeg med SPAR ESS, vest fulgte med femmerne og øst med nieren. Nå fortsatte jeg med spar 2 og da vest fulgte med sekseren la jeg åtteren, øst kastet en kløver!

Spillet så ut som dette

 

Nå kunne jeg trumf en hjerter hos nord, ta spar konge og spille kløver samt ruter ess. Motspillet fikk to stikk i ruter og trumf dame, men det ble 10 totalt og hjemgang.

Poenget ved å håndtere trumffargen på denne måten er at det tåler alle 4-1 sitser bortsett fra D 10 9 x hos vest. Er vest blakk andre runde stikker vi med kongen, fortsetter med hjerter til ess og hjerter til stjeling før en spar spilles mot hånden. Øst kan ta for damen, men nå er kontrakten hjemme hvis ikke øst har 6-kort hjerter (jeg kaster bare ruter på hjerter tilbake).

Det hele ble en morsom bonus da nieren var singleton. Det er alltid gøy å hente frem en klassiker ved bordet. 

som den våkne leser ser kan 4 spar alltid vinnes selv om man starter med spar konge og ny spar. Den kan slippes til vest og det kan nå oppstå et innspill ved å lese kortene riktig.