EM Lag | Meldeprøve mot Monaco

EM er en lang maraton som inneholder oppturer og nedturer. For Norge var det god flyt i første halvdel av turneringen sett bort fra et par oppgjør.

Et av de vanskelige oppgjørene var mot Monaco hvor vi ikke fant ut av kortene.

Sjekk deg selv på denne meldeprøven, hva ville du meldt?

 

Vi spiller sterk kløver, 1 kløver forteller derfor om 16 + uansett fordeling. 4 ruter er naturlig krav til utgang og makkers 4 spar er naturlig du kan anta styrken er sånn ca. 16-19 honnørpoeng.

Jeg synes dette var en vanskelig oppgave, hva ville du meldt?

Kort oppsummert var min vurdering

 • Makker han ha 5-kort spar med for eksempel fordelingen 5-2-1-5, eller 5-1-2-5
 • Hvis motparten har hjerter ess må makker ha singleton for å vinne slem
 • Jeg har nok honnørpoeng og stikk for slem, men hvordan fortelle makker at han må ha kontroll i hjerter?
 • Er det like greit å bare hoppe til slem og satse på at dette går bra?

Etter en seriøs vurdering valgte jeg å si pass. Når jeg ikke har kontroll og det er en fair sjanse at slem er beit er det en god regel å ta scoren.

Dessverre så kortene ut som dette

 

Vel halvparten av spillerne i EM meldte slem blant annet Monaco mot oss så det ble 10 imp i utbetaling.

Legg merke til Tor Helness sin aggressive melding. 3 hjerter traff virkelig blink da den tok vekk meldetrinn for oss og satte veldig press i meldingene.

2 Comments

 1. Bridge er lett når en ser alle kortene og i dette spillet er nok mange etterpåkloke når en ser at det står slem. Her er jeg 100% enig med din pass, Nils. Du har ingen anelse verken om det står slem og enda verre, HVILKEN slem som står. Bommer du og kommer i f.eks 6sp når det er 6NT eller 6ru som er nedlegg, taper du 16-17 IMP.

  Det er jo heller ikke sikkert at det sitter trill rundt. Gi makker med i kløver og mindre i hjerter,kan det til og med være beit på 5-trinnet selv om dere har 30 hp tilsammen. EK i hjerter kan da også være borte? En sunn og fornuftig pass som viser at du er i ferd med å bli voksen. Du tåler at vi som knapt får premie i sommerbridge sitter å rister på hodet over en brent slem.

  Noen ganger er motparten flinke og da handler det om å redusere et tap. Alle lag taper kamper i EM, men det er viktig å få med seg så mange VP som mulig også i de kampene. En serieturnering vinnes like mye ved hjelp av små tap som store seire.
  Norge har gjettet seg til beit i slemmer i en årrekke, etter min mening med den konsekvensen at VM plass har røket mer enn en gang.

  Fortsett den gode spillingen og lykke til videre. Topp underholdning for oss hjemmesittere. Endelig er vi tilbake i toppen av internasjonal bridge. I alle klasser!!

 2. Fantastisk side og megabra underholdning dere landslagsspillere gir oss som sitter på opptil flere iPader og kontoer for å få meg seg. Jeg lar Fotball VM være Fotball VM akkurat idag, for nest siste kamp blir en altavgjørende rysare idet Israel skal opp imot Nederland og Russland skal opp imot Helgemo/Helness og Monaco.

  Vi er bare 4 vp bak gullet, og alt skal avgjøres i de nærmeste timene. Gleder meg som en unge og skal følge hvert kort og hver melding i de 2 siste rundene. Takk for å ha vist oss sommerbridgere ufattelig mye bra ved bordene i Oostende – heia Norge og ta hjem bøtta

Kommentarer er lukket.