EM Lag | en frekkis fra Ungarn ga 17 imp

Etter en fantastisk start på mesterskapet i åpen klasse kom det en liten justering med tap mot Ungarn i siste kamp dag 2. Norge tapte kampen 41-7 og falt med det fra andre til fjerdeplass i sammendraget. Men det er enda langt igjen, bare 7 av 33 kamper er spilt.

Dag 3 blir en tøff øvelse med Nederland, Spania og Polen som motstandere, følg EM livescore HER.

Ungarn var ikke lett å rikke på i denne kampen, det meste av det de prøvde på ble riktig. Se bare på dette spillet hvor Espen fikk en meldeprøve på 4-trinnet.

 

Som du ser har makker svart 2 ruter som er tvetydig avslag eller en avventende hånd.  Selvfølgelig får du ikke melde videre uten at motparten slår til. Hva ville du meldt med Espen sin hånd over 4 spar?


Alternativene er vel å si pass – som vil være krav, eller å doble som er straffebetont.

Espen valgte å doble og da gikk det pass rundt, det ble ikke veldig riktig da kortene så ut som dette

 

Som vi ser kan kontrakten beites, men den føyk hjem for 590 til Ungarn.  Det var litt av en melding den ungarske nord hentet frem på sin fordelingshånd. Det var hyggelig å treffe makker med honnør i spar og tilpasning i ruter. Om det var fortjent eller ikke kan vi sikkert si noe om, men det er vel ikke å gjøre annet enn å akseptere nederlaget denne gang.

Vi diskuterte i etterkant om Espen heller burde passet 4 spar for å holde det åpent om Boye har litt fordeling. Aktuelt ville Boye gått mot slem, men dette er absolutt ikke noe opplagt. Det er på mange måter litt tilfeldig både at 4 spar treffer makker så godt og at kortene er fordelt slik at slem er spillbar.

Det ble ikke noe særlig da Ungarn meldte seg frem til 6 hjerter i lukket rom og greit spilte den hjem. Det ble 17 IMP til Ungarn som var veldig aktuelle mot våre gutter i denne kampen.