Intrafinessen – hva er oddsen?

Vi leser fra tid til annen om spillere som ved hjelp av intrafinessen har klart å redusere antall tapere i en farge fra to til en.

Det kan se imponerende ut, og av og til er det slik at man ved å plassere honnørene pga meldinger blir tvunget til å spille på denne varianten. Men hva er oddsen?

Intrafinessen kan se slik ut

 

Hvis vi isolert ser på mulighetene er beste spilleplan for 4 stikk i fargen å starte med ess fulgt av liten til damen. Dette gir suksess i nesten 45 % av tilfellene.

Hvis du derimot spiller liten fra hånden til damen hos nord har du rundt 40 % sjanse for fire stikk. Skulle vest legge 10 eller knekt i første stikk skal du seile nieren etterpå. Spiller du parturnering er forresten dette den beste spilleplanen hvis vi ser på odds for 3 eller 4 stikk i fargen!

Hva så med intrafinessen?

Også her starter du med liten fra hånden, men hvis vest følger med lavt kort nøyer du deg med NIEREN fra nord som taper til knekt eller ti hos øst. I neste stikk drar du damen fra nord i håp om at vest startet med 10x eller knx, på den måten vil du ha løst fargen for en taper og 4 stikk. Denne spilleplanen har drøyt 13 % sjanse for å lykkes.

Her ser du hvilken fordeling du løser med intrafinessen, men går beit ved å starte med esset.

Men så er det dette med matematikk kontra praksis. Hvor mange ville lagt liten fra kongen annen hos vest i første stikk?  Hva gjør du hvis tieren eller knekten kommer på fra vest i første stikk, er det fra kn10x, kn10, K10x eller er det en singleton?

Ikke vet jeg, men oddsen blinker i alle fall ut en annen spilleplan enn den etter hvert så kjente intrafinessen.