NM LAG | Endelig fikk jeg lurt Sven-Olai!

SO Høyland, Nils, Joakim Sæther og Magne Eide

Da jeg spilte på det norske juniorlandslaget på tidlig 2000-tallet var Sven-Olai Høyland kaptein. Siden den gang har vi hatt en liten intern kniving i våre møter ved det grønne bord. Jeg har lagt merke til at det ikke gis ved dørene fra noen av oss og at det gjerne kommer store og avgjørende spill, som oftest til gunst for Sven-Olai.

Men i finalen for NM LAG bydde sjansen seg, jeg la inn en bløff som satte gutta litt ut i meldingene.

Se bare her

Det ble fristende å legge inn en liten finte. Gutta hadde noen gode spill mot oss og dette kunne kanskje være spillet som kunne gi noen tilbake?

Jeg overførte derfor til spar. Dette skapte en litt rar meldeposisjon for NS og uten avtaler valgte syd å si pass. Da Ulf gjenmeldte 2 ruter var det naturlig å løfte denne ett hakk for å gjøre det enda tøffere for gutta å være med.

Men nå måtte Magne aksjonere, han melde 3 spar som vel burde vise god spar og konstruktive kort i sonen. Sven Olai så selv ned på 4-kort spar og nå stemte plutselig ikke lengre antall spar i meldingene med de 13 du finner i kortstokken.  Han trodde derfor det kunne være en slags kravmelding. Jeg har ikke spurt Sven Olai men antar han bare prøvde å melde fargen sin da han kom tilbake med 4 kløver.

Magne Eide syntes han hadde vist frem sin hånd og kunne nesten ikke melde en gang til hvis nord ikke hadde tilpasning til spar!

Etter ruter i utspill endte det hele med en beit i den noe utradisjonelle kontrakten. I lukket rom stampet ØV i 5 ruter over 4 spar og betalte ut 500, spillet ga derfor 12 imp til Sunndalsøra!