NM LAG | Tom Johansen med briljant lurevariant

Tom Johansen

For oss som har vært med noen år i bridgesirkuset er Johansen fra Tjølling et kjent navn. Pappa Roy var landslagsspiller på midten av forrige århundre og Tom herjet på den internasjonale junior-arenaen for drøyt 30 år siden!

Vi vet alle hva Tom er god for, han er rett og slett en briljant bridgespiller. På dette spillet fra den tredje kampen i NM LAG kommer dette spillet hvor Tom satte opp en dyp felle det nesten ikke var mulig å avsløre. 

Se bare på denne deilige varianten, du skal få prøve deg i motspill med kortene til den dyktige Per Bjerkan i vest.

Ruter 5 var et naturlig utspill, den går til damen hos blindemann, makker følger med ruter 6 og Tom Johansen i syd følger med ruter 3. I neste stikk følger spar 3 fra blindemann, femmeren fra makker går til sekseren fra syd og din syver.

Du spiller rolig ruter 9 som løper til esset hos syd, makker følger med ruter 2.

Kløver 7 er neste kort fra syd, du legger femmeren og blindemann toeren. Makker følger med kløver 3!

Da ser du Tom Johansen blunke til deg idet han spiller spar konge, kortene så ut som dette

Tom kamuflerte K D i spar med sin glimrende dukk i første spar runde. Du trodde selvsagt at han hadde Kxxx  i spar og hjerter konge for å spille slik og ante fred og ingen fare da du la liten kløver. Men når du dekker med spar ess trumfer Tom hos blindemann, spiller ruter til kongen fulgt av spar damen med avkast av hjerter hos nord.

Kløver 10 gjør så kål på den fargen for en taper og kontrakten vinnes med en taper i spar, to i hjerter og en i kløver!

Legg merke til at Tom både kamuflerte sparbeholdningen, men også måtte spille kløver 7 før han trumfet ut spar ess da han trengte å spille kløver to ganger fra hånden for å fange opp E D x hos deg.

Per Bjerkan mente han burde avslørt svindelen da kløver 7 ble spilt, men det var vel nesten ikke mulig Per. Jeg har stor sans for at du la liten kløver og ikke tenkte på muligheten for at Tom hadde klart å spille liten sparfra KD62! Hadde du avslørt den svindelen og hentet tre hjerterstikk ville nominasjonen for beste spill i NM LAG 2018 gått til deg.

9 stikk for 110 i 3 kløver var det selvsagt ingen andre i årets NM som kopierte.