Nationals | Ikke gi motparten melderom

Dette spillet synes jeg viser hvor effektivt det er å melde kortene med en gang. Det kan være du av og til skulle meldt mer, men det kan også være kortene sitter litt friskt og du går beit. Eller det kan hende motparten får et meldeproblem.

Se bare her fra kvartfinalen i Vanderbilt mellom Diamond og Mahaffey.

Espen Lindqvist valgte den praktiske meldingen da han hoppet direkte til 5 ruter. Vi ser det står 12 stikk, men vest valgte å være med engang til med dobling. Nå fikk verdensmester Rosenberg et meldeproblem. Han hadde tross alt K kn x x i støtte til makker. En spiller som dobler opp igjen på 5-trinnet må vel ha en god fordelingshånd. Jeg vet ikke hva som er riktig i denne possen (jeg ville passet med vests kort) men Rosenberg tok ut i 5 spar. Den doblet Boye selvsagt og slik kortene sitter var det et svært tungt prosjekt. Det ble 1100 til Boye og Espen.

Ved det andre bordet valgte den Polske verdensmester Gawrys en noe roligere angrepsvinkel da han bare gikk inn med 2 ruter, se hva som da hendte

Nå presset ØV bare til 4spar og lot Gawrys få spille 5 ruter. Det ga 620 og 10 imp til Diamond.

Moralen får være at det kan være riktig å bare hoppe ut på fordelingshender, så får motparten gjette om de skal doble opp igjen, melde eller hente frem den svært så krevende passlappen!