Kaninen med litt magi i spilleføringen

Geir "kaninen" Brekka

Geir «kaninen» Brekka er en av våre absolutt sterkeste spillere her i landet. Han har en forståelse for spillet og kreativitet de færreste kan utfordre, selv om det til tider kan være litt vel kreativt ser vi spill signert kaninen hvor vi andre ikke var i nærheten.

Dette spillet var ikke helt umulig, men det måtte en spiller av kaninens kaliber til for å nå frem til hjemgang.

Meldingene var optimistiske fra kaninens side. Fordelingen var god, men antall honnørpoeng var i underkant av hva man normalt trenger for å melde utgang. Denne gangen hadde syd litt ekstra for sine meldinger og dermed var det muligheter for hjemgang.

Hjerter 6 i utspill vant øst med esset før hjerter 10 i retur ble trumfet lavt.

Når vi bare ser på kortene til NS ser det ut som vi trenger trumfen fordelt 3-2 hvis kløveren gir en taper, alternativt klarer vi oss med kongen annen i kløver hos vest hvis sparfargen gir to tapere.

Kaninen prikket ut en løsning til hvor sparen var fordelt 4-1, at øst var utstyrt med singleton nier! Derfor spilte kaninen SPAR 10 som dro med seg knekt, konge og nier.

For å bevare overgangene til hånden fortsatte han i neste stikk med KLØVER DAME som vest vant med kongen (det hadde vært bedre å lasjere). Kløver 10 i neste stikk vant kaninen med knekten før han spilte spar 3, vest fulgte med toeren og da ba kaninen om femmeren fra blindemann, smilet gikk vel rundt hodet da øst kastet en hjerter!

Nå kunne kaninen ta for spar ess fulgt av minorstikkene fra topp og vest fikk ikke mer enn sitt stikk for spar dame.

Hjemgang ga kaninen 90 % score og en god historie, pent spilt av en svært dyktig bridgespiller!

Hadde vest lagt innpå spar syv annen gang ville mottrekket vært å ta for spar ess fulgt av spar til håndens sekser. Vest kan stikke med damen, men nå har spillefører inntak på ruter ess for å trekke ut vests trumf 2 med håndens trumf 8.

Slik kortene var fordelt ville kontrakten også blitt vunnet selv om han hadde spilt et annet kort enn kløver dame. La oss si han spiller kløver ess og kløver til knekt, nå vinner vest med kongen og frir seg med kløver til damen hos nord. For å vinne kontrakten må neste trekk være de tre stikkene i ruter fulgt av blindemanns siste hjerter som trumfes med spar 6. Dette gir enten en høyning for nord eller innspill mot vest for hjemgang. Men det ville vært en svært intrikat og finurlig løsning.