Nationals | Unøyaktig spilling førte ikke frem

Fra Vanderbilt og Round of 64 tittet jeg litt nærmere på oppgjøret mellom de Franske Europamestrenes møte med et sterkt Kinesisk lag.

Det var mange fine spill og en jevn kamp, men på dette spillet tror jeg Kineseren ikke brukte nok tid og sløvet vekk en utgang.

Hjerter 9 i utspill fra syd vant kongen hos blindemann, spar i neste stikk trekker dame fra nord, konge og 5. spar 3 i neste stikk trekker 9 fra syd, tar du finessen eller topper du?

 


Den kinesiske spillefører fryktet han kunne løpe inn i 4-1 sits i trumf og måtte ta finessen i trumf for å få hjem kontrakten.

Men er det ikke noen andre varsellamper som burde blinke vel så høyt?

Nord har åpnet 1 kløver og syd velger å spille ut en annen farge, kan det være en viss mulighet for at kløverfargen er fordelt 4-0 hos motparten? Hvis den er det vil du ha et problem ved å ta finessen og den sprekker. Nå kan motparten bare spille en runde trumf til og blindemann er uten inntak da kløveren er blokkert.

 Et annet poeng er vel at syd neppe legger i trumf 9 andre gang med kn 9 x x, på den måten kan du jo helt «safe» stikke med esset og spille tieren tilbake. Hvis kløverfargen er gående vil du nå kunne ta ut trumfen med spar 8 og vinne kontrakten.

Det ble i alle fall feil da kortene så ut som dette

 

Nord vant med spar knekt og fortsatte med spar til blindemanns ess. Dermed var blindemann uten inntak og spillefører fikk bare 3 stikk i kløver (nord avblokkerte ruter konge).

Som vi ser kunne kontrakten vært beitet på direkten ved å spille ut ruter, kløver til stjeling, ruter tilbake og kløver til stjeling. Men vi kan ikke klandre syd for å ha bommet utspillet.

I lukket rom vant spillefører samme kontrakt med 12 stikk da han vant utspillet med hjerter konge fulgt av spar ess, spar til kongen og kløver E D kn. Hjerter til trumf ble så fulgt av kløver konge og kløver 9 hvorpå håndens to rutertapere kunne kastes.

Ikke vanskelig, men likevel ble det en utgang i sving i Vanterbilt!