NM Dame Lag | Konvensjonelt trøbbel for landslaget

Jeg har tidligere vært kritisk til konvensjoner som makkerpar ikke har pratet godt nok igjennom. «lure» konvensjoner taper seg fort når misforståelser fører til katastrofer som denne.

Harding-Fuglestad er av mange ansett som vårt sterkeste kvinnelige makkerpar, de er ankerpar til sommerens EM og det blir spennende å se om 2018 blir året hvor de endelig kvalifiserer til Venice Cup, noe jeg tror de har gode muligheter til å klare.

Men dette spillet jenter må dere ta lærdom av, det ble rett og slett en liten katastrofe.

 

I lukket rom stoppet ØV i 4spar med 13 stikk. Alle var sikker på at dette ble en slemsving til landslaget, men så kom det en aldri så liten konvensjon og banket på døren.

Jeg er faktisk litt usikker på hva 2 hjerter egentlig betyr, men antar det er en tvetydig melding som enten er naturlig eller en annen type sterk hånd – kanskje med 3-kort støtte i spar?

Vel, det var tydeligvis ikke noen stor enighet i makkerparet hva videre meldinger skulle bety for når vest hoppet til 4hjerter som var ment som splinter mente øst det måtte vise 5-6 fordeling.

Det kan godt være en lur ide å benytte 2 hjerter som en slik melding i denne posisjonen, men som tidligere nevnt må man ha avtalt konvensjonen fult ut.

Landslagssjef Tormod Røren ristet litt på hodet da jeg spurte om litt mer informasjon, han kunne heller ikke denne konvensjonen. Det spørs om vi får sett den i sommerens EM eller om systemkortet blir korrigert!