Glimrende Tom Høiland

Tom Høiland

Tom Høiland som spillefører står etter min vurdering helt opp blant våre ypperste spillere. Han ser variantene og setter motspillerne på prøve så ofte han kan. Det er rett og slett moro å være blindemann når Tom fører kortene.

Se bare på dette spillet fra en klubbkveld i Kristiansand Bridgeklubb, du kan få prøve deg som motspiller når Tom er spillefører

Hjerter dame i utspill fra vest lot du løpe til kongen hos Tom.  Han fortsatte med ruter dame, ruter til kongen og ruter ess.

Hva ville du som øst gjort nå?

 


Jeg håper du trumfet med damen?

Kortene så ut som dette

 

Den aktuelle øst trumfet lavt, den trumfet Tom over og fortsatte med liten hjerter. Øst kom inn og spilte kløver til esset hos Tom. Hjerter til stjeling ble så fulgt av kløver til stjeling og spar konge til esset hos øst. Hjerter  i neste stikk ble stjålet av Tom som fortsatte med spar, da både damen og knekten falt kunne Tom notere 10 stikk for 420.

Hva var så bra her tenker du, jo det var akkurat dette med å sette press på motspillet. Det å spille ruteren før man har tatt ut trumfen gir i utgangspunktet ingenting og det bærer en risiko av at motparten kan trumfe andre gang, evt at det gir flere beiter.

Men aktuelt så ble øst forledet til å trumfe lavt. Kaster han ett kort vil Tom kaste hjerter fulgt av spar mot kongen, noe som også gir kontrakten.

Men hva som øst trumfer med DAMEN!

Da er kontrakten beit. Trumfer Tom over vil motparten få sine to trumfstikk + to i hjerter, kaster han et kort vil motparten enten få to trumfstikk til samen hjerter ess eller et trumfstikk og to i hjerter!

Avansert, men spennende. Jeg tror de færreste hadde klart å trumfe med damen, det var rett og slett en meget slu prøve iscenesatt av Tom Høiland.