Nationals | Boye og Espen videre til semifinale | Moderne sperremelding slo til

John Diamond

«moderne» sperremeldinger hvor antall trumf er færre enn i tradisjonell bridge har absolutt festet seg blant toppspillerne. Jeg har tidvis vært skeptisk, men ser det generer imp når du klarer å sette press på motparten ett nivå eller to høyere enn vanlig.

Se bare her

 

John Diamond er tidligere verdensmester for junior og er ikke bare en sponsor på lag DIAMOND. Han har like stor spillestyrke som sine soldater og her viste han og makker hvordan du skal sperremelde i gunstig sone. Begge la inn ett trinn mer enn de normalt ville gjort.

Se på kortene til nord, hva hadde du meldt over 5 kløver?

Han falt for fristelsen å anta at makker måtte ha kortfarge i kløver ettersom motparten hadde meldt seg helt opp til 5-trinnet. 

Han tok så et «Helgemos-valg» da han gikk for det alternativet med størst oppside, han meldte slem.

Dessverre for Gawrys var ikke kartet og terrenget helt likt denne gangen heller. John Diamond starte selvfølgelig motspillet med kløver ess fulgt av kløer til kongen hos Platnick.

Ved det andre bordet gikk meldingene annerledes hvor ØV ikke gikk like tøft på i sine sperremeldinger

 

Sitsen i spar ga en taper i den fargen, sammen med de to taperne i kløver ble det 10 stikk og 620 til lag Diamond for 12 imp.

I semifinalen møter Boye og Espen regjerende verdensmestere på lag FLEISHER. De to første sesjonen kan du se på BBO i ettermiddag/kveld

Les mer om Nationals HER