Winter Games | Taktisk budgivning – motspiller beit på

Siste halvdel av Winter Games ble dessverre Board a Match for min del. Dessverre fordi jeg aller helst ville spille videre i Zimmermann Cup, men vi klarte ikke å spille oss inn blant de 16 som gikk videre til cupspillet.

Fra BAM har jeg hentet dette spillet hvor en Israelsk motspiller gikk fem på en gammel kjenning i meldingsforløpet.

I BAM er det som å spille parturnering. Du har tre mulige utfall pr spill; vunnet, uavgjort eller tapt. Det gjør det selvsagt aktuelt å ta noen sjanser i større grad enn man ville gjort i en vanlig lagturnering med IMP scoring.

Jeg tok det rolig på min fordelingshånd. Nords innmelding av 2 ruter fortalte om ruter og en major (som måtte være hjerter) og når de meldte på var det tydelig at fordelingene også satt rundt bordet.

Nord ble sinna da jeg meldte 3 spar, han mente min makker hadde tenkt før han passet 3 ruter, noe som var helt riktig men «tenkepausen» besto av å bli forklart hva 2 ruter betydde som var en konvensjonell melding. Altså var det noe drøyt å påberope seg tenkepause da vi nesten må få lov til å høre hva motpartens meldinger betyr. På halvdårlig engelsk er det ikke alltid man oppfatter første forklaring.

Irritasjonen ble større da han meldte 4 ruter og jeg gikk på en gang til. Nå kunne vi nesten se røyken stå ut av ørene på nord, da syd hadde til en dobling kom smilet tilbake.

Men ruter i utspill skremte meg ikke så mye. Jeg kastet en hjerter og stjal en ruter på hånden. Spar til damen gikk bra og nå var resten en formalitet frem til 11 stikk for 990.

Taktikk kan være så mangt, men