1 divisjon | Valg av åpningsmelding skaper IMP

Siv Thoresen tok ut makkers straffedobling - det ble riktig!

Konvensjoner og vurderinger av disse kan skape spill som avgjør om du vinner lagkampen. Det er ikke alltid man kan si det var avgjørende hvem som er den sterkeste spilleføreren eller ikke.

Først kan du få en prøve, du sitter i nord med disse kortene, det er lagkamp og ingen er i sonen.

Motspiller til høyre åpner med 3 spar. Melder du 4 hjerter, sier du pass eller har du en annen melding du tenker passer bedre?


På disse kortene er det i mitt syn viktig å være med da vi kontrollerer den umeldte majorfargen. Det vil ofte stoppe makker i å balansere hvis den fargen er åpen og her kan vi klare oss greit selv om makker ikke har mer enn 2-kort hjerter, derfor mener jeg riktig bud er 4 hjerter.

Jeg håper du valgte det, spillet så ut som dette

 Jeg har tatt med ett annet meldingsforløp hvor Siv Thoresen valgte en roligere løsning med sin 2 spar i åpning. Meldingen var definert som konstruktiv og Tolle Stabell valgte forståelig nok å henge på en dobling. Siv tok selvsagt ut da hun ikke hadde kort egnet for motspill og nå fikk syd en vanskelig melding. De var tross alt blitt straffedoblet i 3 hjerter så det fristet ikke like mye å melde 4 hjerter. Og med den gode sparfargen måtte det være håp om beit i 3 spar?

Doblingen av 3 spar skulle vise seg å være kostbar. Hjerter konge i utspill var akkurat det Siv trengte. Hun kastet en rutertaper på hjerter ess og spilte spar til tieren. Dermed fikk motspillet kun to stikk i spar og to i ruter for den nette sum av 530 til lag THORESEN.

Ganske trist å se at du har spill for utgang etter å ha vært straffe doblet på 3-trinnet, men det var ganske umulig for syd å finne ut av det.

Så tilbake til oppgaven, hvis du valgte å si pass på 3 spar ble det motspill på deg. Hele 12 bord valgte i årets 1- og 2-divisjon å spille mot 3 spar som ga 140 poeng til ØV etter hjerter konge i utspill.