4 divisjon | En fin skvis i 6 NT

Spennende spill kom på løpende bånd da siste helg av sesongens 4-divisjon ble spilt i Kristiansand. Selv om ambisjonene kanskje ikke er like store som i de øvre divisjonene er det mange svært dyktige kortspillere som foretrekker å spille i en lokal 4-divisjonspulje.

På dette spillet var det en aldri så liten skvis som banket på døren for de som meldte ut kortene.

Syd strakk kortene litt da han oppvurderte sine 14 poeng til 15-17 grand, men 6 NT var en fair kontrakt med mange muligheter i spilleføringen.

Spar i utspill fra vest gikk til damen hos nord. Da finessen i spar ordnet seg begynte det å se bra ut, beste sjanse er å ta for dame og tier i hjerter før du fortsetter med liten ruter til damen. Har øst kongen eller ruteren sitter 3-3 ville dette vært bra, men aktuelt så vinner vest med kongen og spiller ny ruter til blindemanns ess. Du forsetter med ruter knekt og ser fargen ikke ordne seg.

Det betyr at vi må hente frem vår venn skvisen. Hvis vest holder kløver og ruter er han ferdig når vi henter stikkene. Da han spilte ruter tilbake brøt han skvisen i spar/ruter.

Vel, vi tar for spar ess og spiller kløver til kongen fulgt av hjerterstikkene.

Slik kortene er fordelt blir vest skvist i tre farger i denne posisjonen

Hva skal vest kaste da syd tar hjerter konge?

Kaster han spar konge forsvinner en ruter fra nord og spar knekt gir det 12 stikket til spillefører.

Kaster han ruter forsvinner en kløver fra nord og ruterfargen gir hjemgang.

Kaster han kløver forsvinner ruter hos nord og kløver 7 ble det 12 stikket

 

Det er ikke så ofte vi ser at alle de tre åpne farger garderes av en motspiller, da treffer skvisen tidlig og oppstår nesten uansett hvilken rekkefølge du tar kortene.

I 4 divisjon var det 5 makkerpar som meldte slem og alle vant sin kontrakt.

1 Comment

  1. Slik det sitter er det faktisk mulig å vinne 7NT så lenge en unngår kløver eller hjerter ut. La oss si at du får spar ut som nå. Nå kan vi ta spar ess, hjerter dame og ti, kløver til kongen. På de neste to hjerterrundene kan vest kaste en kløver og en ruter, og vi gjør det samme. På den siste er han ferdig. Hvis han kaster spar, kaster vi ruter og han blir skvist på nytt på spar J. Kaster han kløver så kaster vi igjen ruter, og spiller kløver ess og kløver til tia og han blir igjen skvist på nytt. Og kaster han ruter så kaster vi kløver og tar resten via ruterfinessen. Dette er dog ikke riktig spilleplan i 6.

Kommentarer er lukket.