Festus for alle penga i Averøycupen

Jan Roger «festus» Strømsvåg har fått skryt av meg flere ganger på bloggen. Det er med rette, han er en glimrende kortspiller.

Fra Averøycupen kommer dette spillet hvor han sikret hjemgang med å fange motspilleren i ett hvileskjær samt telle kortene!

Spar ess i utspill fra vest trumfet festus på hånden. Det var liten tvil om at oppgaven kunne se litt stor ut, men det var en liten mulighet for hjemgang.

Han fortsatte med to runder trumf og da begge motspillere fulgte spilte han en liten hjerter fra hånden, vest fulgte lavt og esset vant stikket. Nå forsvant en hjerter på spar konge før en spar ble trumfet på hånden. Festus tok også for ruter konge og posisjonen var blitt denne

 

Da han fridde seg med en hjerter kom vest inn på kongen, men han hadde bare spar igjen og spar til dobbeltrenons ga festus det 12 stikket da han trumfet hos nord og kastet en hjerter fra hånden.

Nøyaktig og aktuelt spilt slik kortene satt fordelt.

Vest kunne avblokkert hjerter konge på første hjerterrunde, men det er da ikke så lett å få til!

Festus måtte velge hvilken fordeling han skulle satse på. Han kunne også satset på at vest hadde utdelt singleton hjerter konge, da måtte han tatt to runder ruter og spilt liten hjerter fra begge hender!

Men varianten i hjerter ville også lykkes hvis vest hadde hatt KD, Kkn eller Dkn doubleton.

Flott spilt av en skikkelig luring fra Sunndalsøra!

Resultat Averøycup 2018

1 Comment

  1. Kontrakten stod også på skvis mot øst i ru og hj. Øst må ha minst 3 hj og minst 4 hj. I tillegg får en med seg at vest har spar + 4+ ruter hvis overgangene er i orden. Spillefører har 1 +1+3+6=11 stikk. Det siste kommer i hj eller ru.
    Stjel utspillet, ta ut trumfen. Sitter trumfen 22, så beholdes den største trumfen på hånden sånn at man eventuelt har overgang i trumf. Gi bort et hjerter stikk. Vris det ru, må vi stikke med K. Hjerter til Ess. Ta for spar konge. Hjem på ruter K(hvis mulig) og spill resten av trumfen. Øst kan ikke holde både ru og hj.
    Skvis er den beste planen, nesten bare avhengig av at øst har minst 3 hj(siden vest har meldt 4sp).
    Festus spilte bra, men var avhengig av at motparten ikke klarte å avblokkere eller at hj var blokkert (to honnører dobbel)

Kommentarer er lukket.