Nils dummer seg ut | Du løser vel denne?

Vi tar en tur innom Damens Mix og ser nærmere på ett spennende motspill hvor jeg ikke nådde frem.

Men kanskje du får det bedre til enn det jeg gjorde?

Ruter 8 i utspill fra makker vinner spillefører med KONGEN, jeg fulgte med ruter 3. Hjerter til ess blir så fulgt av hjerter til kongen (makker følger med 5 og knekt) før spar 3 blir spilt fra blindemann.

Det kan godt være jeg skulle lagt liten, men jeg gikk opp med kongen, spillefører legger tieren og makker spar 3.

Hvordan kan vi beite denne kontrakten?


Det første vi må «bestemme» oss for er hvilken fordeling kortene har.

Makkers utspill av ruter 8 er singleton eller fra 2-kort. Spar 2 forteller om 3 eller 5 spar og vi vet makker fulgte to runder trumf.

Det gir spillefører fordelingen 2-5-3-3, 2-5-4-2 eller 4-5-3-1 evt 4-5-4-0.

Spar 10 kunne tyde på doubleton, men samtidig virker det rart at makker ikke tar ut vår dobling i 4 spar med 5-kort!

Har spillefører 4-5-4-0 kan vi ikke beite kontrakten, men har spillefører 4-5-3-1 må vi spille nøyaktig motspill. Har makker spar dame haster det ikke, men hvis ikke må vi håpe makker har kløver konge. Da må vi spille liten kløver til makker som kan spille ruter tilbake for å sette opp beiten i ruter.

Jeg, mitt dumme naut, trodde det kunne være 2-kort spar hos spillefører og la ned kløver ess, men da ble det lang neste da kortene så ut som dette

 

Ragnhild Brekka var flink som kamuflerte kortene sine da hun la spar 10 i første runde. Jeg burde uansett underspilt kløver ess da det var beste mulighet.

Jeg var sørgelig innspilt etter kløver ess og spillefører fikk satt opp sparfargen til avkast av blindemanns ruter. 590 ga nøyaktig 0 matchpoints til mitt unøyaktige motspill.