Observasjonsturnering i Danmark | Ett spennende spill

Det var massevis av spennende spill i Danmark. De fleste ble løst ved bordet, noen sløset bort og noen kom aldri så langt at prøven kom for spillefører eller motspill.

Da dette spille kom opp spilte vest ut kløver konge hvorpå øst kastet tieren som svakhet. Dermed ble det en enkel vei til 10 stikk for spillefører ved å ta den etablerte finessen i kløver og ruter etter at vest hadde åpnet.

Men la oss se litt nærmere på spillet hvis spillefører lasjerer utspillet og øst legger femmeren (Det er kanskje bedre å stikke kløver konge med esset og senere spille kløver til nieren).

Vest fortsetter best med hjerter som slippes til hånden. Ruter til damen blir fulgt av ruter ess og ruter til stjeling. Hjerter til esset blir så fulgt av nok en ruter til stjeling.

Posisjonen ville da vært denne

 

Nå da vi har eliminert ruterfargen og basert på åpningsmeldingen vet vi at vest har spar ess og kløver dame. Derfor er fortsettelsen kløver ess og kløver.

Vest kommer inn på kløver dame, men må da velge mellom kløver til dobbeltrenons eller spar fra esset, begge varianter gir spillefører det tiende stikket.